Следвайте Гласове в ТелеграмВоенни кръгове в Брюксел поставят под въпрос изпълнението на

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВоенни кръгове в Брюксел поставят под въпрос изпълнението на
Коментари Харесай

Велт за обещаните от ЕС на Киев 1 млн. снаряда: Поредното измамно обещание към Украйна

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Военни кръгове в Брюксел слагат под въпрос осъществяването на проекта, съгласно който Европейски Съюз би трябвало да трансферира на Украйна един милион 155-милиметрови снаряди, оповестява немският вестник Welt am Sonntag.

Според информацията на изданието въпросът се отнася до проекта, според който 17 държави-членки на Европейски Съюз, дружно с Норвегия, желаят да трансферират боеприпасите на Киев през идващите 12 месеца. Армиите на тези страни би трябвало да изпратят боеприпасите от своите ресурси и да бъдат възобновени със средства от Европейски Съюз. За тази цел са отпуснати един милиард евро, а Европейски Съюз възнамерява да отпусне още един милиард евро за взаимно закупуване на нови муниции, се споделя в отчета.

Но осведомени лица " се съмняват, че проектът ще проработи ", акцентира вестникът.

" Във военните кръгове в Брюксел споделят, че надали ще се съберат един милион снаряда. Поне не в границите на една година ", написа вестникът.

Преговорите сред страните са сложни, а и съществува въпросът за " престижа, суетата и националния интерес ". Според информацията някои страни от Европейски Съюз желаят да поръчват артилерийски снаряди посредством Европейската организация по защита (EDA), до момента в който други се опълчват на това. Най-чувствителният въпрос обаче е опцията за закупуване на снарядите от страни отвън Европа: да вземем за пример против подобен сюжет се опълчва Франция, която би предпочела личната ѝ отбранителна промишленост да получава поръчките, до момента в който Гърция и Кипър се притесняват, че поръчките ще отидат при турски производители.

Още напролет на предходната година Москва изпрати нота до страните от НАТО по отношение на оръжейните доставки за киевските управляващи. Външният министър Сергей Лавров съобщи, че всяка доставка на военно съоръжение за Украйна ще бъде законна цел за съветската войска. Според него Съединени американски щати и алиансът са директно въвлечени в спора - освен като трансферират оръжия, само че и като образоват личен състав във Англия, Германия, Италия и други страни.

Източници: ria.ru, welt.de

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР